You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

donderdag 11 oktober 2012

Acorns haken

Autumn in new England 
Het is nu echt herfst en prachtig mooi weer, en na een mooie wandeling door het bos was de etagere snel gevuld tot een gezellig herfstobject. Op de blog van Annemarie annemarieshaakblog.blogspot.nl een patroon gevonden voor het haken van eikels of mooier gezegd acorns. En met de gehaakte acorns is het geheel compleet.







Patroon:
1. -Begin met 2 losse te haken, steek in de 1e losse  en maak daar 6 vaste steken in. Je hebt nu een rondje(magische ring) (6)
2.  -Maak nu in elke steek 2 vaste, zodat je in totaal 12 steken telt (meerderen).
3. -12 vaste, en herhaal dit nog 5 keer. Het nootje vullen met vulling. Minderen, door 2 steken samen te haken. Als je niet meer weet hoe dit moet. Ga dan naar Youtube en vul de steek in die je wilt weten. Genoeg filmpjes waar het uitgebreid wordt uitgelegd.
4. -Nu nog een wandeling door bos voor het vinden van de hoedjes, beetje lijm en je hebt een prachtig resultaat!

1.

3.
2.











woensdag 10 oktober 2012

Nieuwe theepot

 -life is like a cup of tea, it's all in how you make it..-
Irish proverb



Theepot nr..... ik weet niet meer hoeveel theepotten er gesneuveld zijn. Of eigenlijk zijn het niet zozeer de theepotten maar het zijn de deksels die sneuvelen. Die vallen stuk of raken beschadigd. Toch  is het me al een paar keer gelukt om met een andere deksel mijn Wedgwood theepot weer compleet te maken. De kleur wijkt soms wat af, maar dankzij serviesverf wordt het weer een geheel.
















Na een rondje kringloop, een mooi exemplaar gevonden. En zowaar de deksel past ook nog om mijn oude theepot. Met verf de theepot opgeknapt en......................nieuw is de theepot.....